Till innehållet

Miljöbokslut visar på både framsteg och utmaningar

Nyhet publicerad: 17 jun 2024

Nu är Härryda kommuns miljöbokslut sammanställt, miljöbokslutet syftar till att ge en omfattande nulägesbild gällande miljö- och klimatfrågorna inom Härryda kommun.

Miljöbokslutet presenterar och sammanfattar nyckeltal och resultat från kommunen som helhet och från förvaltningen när det gäller klimatpåverkan, biologisk mångfald, hållbar konsumtion och boendemiljö.

Bokslutet visar att utvecklingen över tid går åt rätt håll inom några områden som till exempel minskad energianvändning. Samtidigt finns det utmaningar inom andra områden som klimatutsläpp och biologisk mångfald. Detta visar behovet av ytterligare insatser för att skynda på omställningen mot fossiloberoende kommun, som ett exempel.

– Vi är glada över de framsteg som görs över tid inom Härryda kommun, men vi är också medvetna om de utmaningar som ligger framför oss. Det är viktigt att vi fortsätter att satsa på långsiktiga och hållbara lösningar för att uppnå de miljö- och klimatmål som vi har, säger Deria Abda Amin, utvecklingsledare miljö.
Läs mer om miljöbokslutet 2023 Pdf, 4.7 MB.

Miljöbokslut tas fram vart fjärde år av Härryda kommun.

Kontakt

Deria Abda Amin, utvecklingsledare miljö

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkter



Ange din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt