Till innehållet

Hälsosam aktivitet upp i åldrarna

Nyhet publicerad: 12 apr 2024

I Senior Sport School får de som är över 60 år chansen att tillsammans med jämnåriga prova på olika fysiska aktiviteter, gå på tematräffar samt lyssna på föreläsningar om hur man får en hälsosamt åldrande.

– Det här är helt suveränt. Det är ett jättebra sätt att komma in i vad som finns att göra i kommunen och att få testa, säger Lisbet Gahrn, 76 år som den här dagen får prova vad Pixbo Gymnastik har att erbjuda.

Gediget schema under 12 veckor

Under 12 veckor träffas deltagarna två gånger i veckan. På måndagarna får de prova en aktivitet hos någon av kommunens idrottsföreningar. Bland annat basket, gymnastik, innebandy, ridning, karate, boule och orientering. På onsdagarna är det tematräffar och föreläsningar med inriktning hälsa, hjärt- och lungräddning, matlagning, sömn och annat som ger en ökad livskvalitet.

– Det har varit roligt hittills och det blir roliga saker framöver också, säger Kjell Sandberg, 72 år som tycker att det är viktigt att hålla igång inte minst när man blivit lite äldre.

 

Folkhälsan i fokus

Varje pass avslutas med en fika, och den sociala samvaron är en viktig del av Senior sport school.

– Syftet är att förbättra folkhälsan. Även det sociala, att äldre kan få komma ut och prova aktiviteter där man känner att man får hitta ett sammanhang igen. Många pensionärer vet inte riktigt vad de ska göra när de inte längre jobbar, säger Johan Wantzin som är fritidsassistent och arbetar för Härryda kommuns hälsofrämjande enhet.

Ny omgång i höst

Konceptet Senior Sport School arrangeras av Härryda kommun i samarbete med lokala föreningar, Riksidrottsförbundet och SISU som är idrottsrörelsens studieförbund. Det är redan nu klart att det blir en ny omgång av Senior Sport School med start i september. Här kan du läsa om vilka datum som gäller och hur du anmäler dig: Senior Sport School.

Kontakt

Johan Wantzin, fritidsassistent

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkter



Ange din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt