Till innehållet

Ny vd när Landvetter Södra tar klivet in i nästa fas

Nyhet publicerad: 22 apr 2024

Martin Öbo blir ny vd för Landvetter Södra Utveckling AB. Martin Öbo arbetar idag som konsult i eget bolag inom juridik och stadsutveckling bland annat. Han tillträder i augusti.
-Jag är stolt och hedrad över förtroendet att fortsätta leda utvecklingen av en helt ny stadsdel i Landvetter Södra och ser mycket fram emot att tillsammans bygga Härryda kommun och regionen än starkare, säger han.

Landvetter södras logotyp mot en kartbakgrund

Bolaget Landvetter Södra Utveckling AB har uppdraget att utveckla Landvetter Södra, en ny hållbar stad i Härryda kommun. Rekrytering av ny vd för det kommunägda bolaget har pågått under tidig vår och nu har styrelsen fattat beslut om kandidat.
– Vi är mycket glada för rekryteringen av Martin Öbo som ny vd för vårt utvecklingsbolag Landvetter Södra Utvecklings AB. Martin har gedigen erfarenhet från stadsutvecklingsprojekt och exploateringsekonomi och känner väl till Göteborgsregionen och flera av våra konsortieparter. Martin ska känna sig varmt välkommen till framgångsrika Härryda, och vi i bolagsstyrelsen ser fram emot ett gott samarbete, säger ordförande i Landvetter Södra Utvecklings AB tillika kommunstyrelsens ordförande Per Vorberg (M).

– Detta är en stark rekrytering som kommer att ge positiva effekter för vårt bolag, säger Patrik Linde (S), oppositionsråd och vice ordförande i Landvetter Södra Utvecklings AB.

Martin Öbo

Martin Öbo. Foto: Privat

Arbete med hållbarhet lockar

Martin Öbo är utbildad jurist och har under många år arbetat i Göteborgs stad i olika roller, bland annat som fastighetsdirektör, innan han startade sitt egna bolag. Att han tackade ja till Härryda kommun och Landvetter Södra AB förklarar han bland annat med kommunens offensiva och spännande satsning på att bygga en helt ny stadsdel med särskilt fokus på hållbarhet ur alla dimensioner.

– Härryda kommun har en tydlig och lång tradition av att stå i framkant vad gäller stadsutveckling. Kommunen visar i handling betydelsen av att tidigt och tydligt fokusera på genomförandet av uttalade planer och visioner, säger Martin Öbo.

Ny roll skapas

Bolagets nya vd får även rollen som projektchef, samtidigt som nuvarande vd Maria Ådahl går över i en ny roll som chef innovation och utveckling i bolaget. Utvecklingen av Landvetter Södra har kommit in i en mer konkret fas med en beslutad målbild och avgränsning för den första detaljplanen inom etapp ett.

Läs mer om Landvetter Södra Utveckling AB Länk till annan webbplats.

Kontakt

Per Vorberg (M), ordförande i Landvetter Södra Utveckling AB

Pia Alhäll, kommundirektör i Härryda kommun

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkter



Ange din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt