Till innehållet

KS 2 maj: cykelplan, framtidens parkeringsbehov i Mölnlycke och kommunens hållbarhetspris

Nyhet publicerad: 30 apr 2024

På torsdag sammanträder kommunstyrelsen (KS). Några ärenden som behandlas är vem som får kommunens hållbarhetspris, en motion om cykelplan för kommunen och konkreta studier för framtida parkeringsbehov i ett förtätat Mölnlycke centrum.

Domarklubba i mörkt trä vilar på en träplatta

Foto: Vitaliy Pakhnyushchyy, Mostphotos

På kommunstyrelsens sammanträde finns dessa ärenden och många fler:

  • Uppdrag att ta fram en genomförandestudie för parkeringsbehov i Mölnlycke centrum
    Kommunstyrelsen ska ta ställning till ett förslag om hur behovet av parkeringsplatser kan omhändertas när Mölnlycke centrum utvecklas med fler bostäder och verksamhetslokaler. En redan framtagen parkeringsstrategi och flera utredningar om parkeringar i centrum ger en viss vägledning men något konkret ställningstagande är inte gjort. Förvaltningen föreslår att en genomförandestudie kompletterar tidigare underlag för att klargöra och fördjupa villkor, förväntningar och avgränsningar. Enligt förslaget är det viktigt att behålla samma tillgång på parkeringsplatser i centrum som idag. Samtidigt behöver antalet nya parkeringsplatser, deras lägen och finansiering samt eventuellt nya p-hus, utredas i genomförandestudien.
  • Svar på motion om cykelplan
    Kommunen ser positivt på motionärens (kommunpolitikerns) förslag om en sammanhållen cykelplan för att främja mer hållbar cykling. Enligt motionen ska kommunens cykelplan innehålla förslag på ett sammanhängande och välutformat cykelvägnät och hur det ska underhållas. Dessutom ska planen ge vägledning om kommunens information, stöd och tjänster som uppmuntrar invånare att cykla till vardags och på fritiden. Förvaltningens bedömning är att en cykelplan är möjlig att genomföra med befintliga resurser, uppdrag och prioriteringar och föreslår därför att motionen blir godkänd.
  • Begäran om startbesked för gestaltningsarbete inom investeringsprojekt
    Kommunstyrelsen hanterar ett förslag om att ge klartecken för att investera i två planerade konstverk. Dels ett konstverk vid förlängda Magasinsvägen, dels inom detaljplanen för is- och idrottshallar i Härryda. Förslagen finns i kommunens Konstplan 2024-2028.
  • Mottagare av Härryda kommuns hållbarhetspris och hedersomnämnande
    Kommunstyrelsen utser bland annat årets mottagare av kommunens hållbarhetspris. Det delas ut till en invånare eller företagare som ensam eller tillsammans med andra gjort insatser för ökad hållbarhet.

Ärendelista och handlingar inför nämndernas sammanträden

Alla ärenden och handlingar hittar du på kommunens webbplats. Nämndernas sammanträden är inte offentliga. Däremot kan du ta del av protokollen, som publiceras på kommunens webbplats cirka en vecka efter respektive sammanträde.

Läs mer

Kontakt

Matilda Johansson, kommunsekreterare

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkter



Ange din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt